sábado, 7 de marzo de 2009

Dia de la Dona, a Bologna













Aquest mati hem anat al mercat de Montagnola (Mar, es pronuncia com el teu poble!). Cada divendres i dissabte monten un peazo mercat a la plaça i fins el parc de Montagnola. Hi ha una part que es rollo el mercadillo del diumenge i una altra que es mes intercultural i alternatiu i hi ha parades de hippis, d’objectes africans, fan trenes, etc. Es molt xula aquesta part. Total, que hem estat passejant amb la Roberta i l’Ana, i m’he comprat una jaqueta de “entretiempo XD” de la qual la meva mama estara molt orgullosa. Jajajaja
Despres he anat a dinar a casa de l’Ana, ens hem fet uns gnoquis (pero si el Diego, eh, Lluna? Que estos no han sabido tan bien…) i hem vist una film di merda pel cinetube, que no recorodo ni com es diu pero que te un argument di merda!
A les 7 he anat a un teatre que vaig coneixer la setmana passada amb la Sofia, on fan cursos i tallers per adults per treballar teatre amb nins, pero resulta que era un festival que durava una setmana, i que justament acabava ahir… cagundeu! Ara, he passejat pel teatre durant una hora, entrant als tallers, a les sales, a la cafeta, parlant amb la gent d’alla, aix, que bonic! Ja us l’ensenyare quan vingueu!
Despres he quedat amb la Roberta per anar a la manifestacio del Dia de la Dona, que es dema, 8 de març.
Hem arribat a la plaça d’on iniciava i hi havia grups de dones, totes amb pancartes i cartells. El moviment feminista a Bologna es molt ampli: hi ha col.lectius que son feministes pero que accepten el suport dels homes, i d’altres separatistes que no l’accepten. Es per aixo que alguns grups no volien la participacio dels homes a la mani, si mes no, que es situessin al final de la mani, perque creuen que avui es el Dia de la Dona i que som les dones les que hem de manifestar-nos.
Jo estava molt emocionada, perque realment la participacio de les dones que hi havia era sincera, nose, no he tingut la mateixa sensacio en manifestacions que he assistit a Sabadell o Barcelona per la mateixa causa.
Aqui a Bologna actualment hi ha molt moviment feminista i s’esta lluitant molt per la paritat perque realment hi ha moltissima desigualtat. Tothom deu saber que Italia s’emporta la palma amb el masclisme.
A Bologna hi ha hagut molts casos de violacio i gairebe el 64% han estat en mans d’italians, i no d’immigrants, com passa en altres paisos.
Grups d’homes, sensibilitzats amb aquesta questio, ”ronda di notte” han format grups d’homes que fan torns i pasegen per la nit per la ciutat per protegir les dones de possibles violacions, ja que veuen que la seguretat nacional no es suficient. Els col.lectius feministes no son d’acord amb aquesta decisio que han pres i afirmen que les dones ens podem defensar soles, per aixo, a la mani tambe es reclamava l’autodefensa de les dones.
Com sabreu, el cas de la nena del Brasil (una nena de 9 anys va ser violada i ha quedat ambaraçada de bessons. La nena ha abortat i l’esglesia ha excomulgat els metges que van fer la operacio perque han matat dues vides. El Vatica s’ha unit a aquesta excomulgacio.INCREIBLE!!!!!! i la vida de la nena que???) ha estat molt present aquests dies tambe i se n’ha parlat durant la manifestacio. Qui volia podia acostar-se al camio i llegir un manifest o parlar sobre el que vulgues relacionat amb el tema. Una dona brasiliana, que de fet esta dins el grup de tallers de teatre del qual us he parlat abans, ens ha preguntat si podia parlar i ha fet el seu discurs.
Hi havia molts eslogans escrits en castella, perque hi ha força col.lectius de mexicanes.
Alguns eslogans:
“Il nostro corpo non è un campo di battaglia”
“Se tuo nonno è un porco denuncialo ora, il suo funerale non curerà le tue ferite”
“El machismo mata”
“Ni una mas”
“La violenza sulle done non è questione di ordine pubblico”
“Le brave ragazze vanno in paradiso, le cative ovunque”
“Libere di circolare di giorno e di notte”
“è bella chi si ribella”

Bo, ha estat un peazo de manifestacio que ha durat dues hores!
Cap al final de la mani, una de les dones d’un col.lectiu separatista ha començat a cridat “fora els homes” i s’ha escridassat amb un home, que, al meu parer, ha reaccionat molt pacificament respecte com a ella l’ha tractat. Li ha faltat el respecte i l’ha escridassat un munt. L’home li parlava tranquilament i li raonava perque volia ser a la manifestacio pero ella no l’escoltava… Be, cadascu es lliure de pensar el que vulgui, pero, jo crec que quina mena de llibertat estan demanant quan no permeten la llibertat d’expressio dels homes que, a mes, s’estan unint a la seva lluita.

No hay comentarios:

Publicar un comentario