viernes, 13 de marzo de 2009

Tinc escola comunal a Reggio Emilia!


Aquest mati m’he llevat a les 6.30 per agafar el tren de les 7.30h (cosa que ara haure de fer gairebe cada dia…) amb la Greta i la Sara, dues noies que estudien a la uni de Bologna, pero que fan practiques a Reggio. Haviem d’anar a una mena de reunio amb totes les noies que fan practiques a Reggio, que explicarien i intercnaviarien experiencies i dubtes que sorgeixen mentre es fan les practiques. Resulta que en la trobada erem ensenyants (com es diuen els mestres), pedagogs, tutors de practiques i practicants. Han estat parlant de com es treballa a les escoles comunals de Reggio, les noies han compartit els seus dubtes i han explicat allo que mes els ha impressionat. Els mestres i pedagogs han compartit tambe experiencies i han preguntat a les noies perque creien que es treballava d’aquella manera, per tal d’aprofundir una mica. Ha estat una experiencia super enriquidora, perque era com una conferencia amb grans professionals, pero en la que podiem participar i dir la nostra i ells mai tampoc donaven una resposta unica i vertadera, sino que tot eren opinions i explicacions perque cadascu contrueixi el seu propi concepte (com es fa amb els infants).
I resulta que justament, en l’escola on s’ha fet la trobada, sera la meva primera escola de practiques! Es genial! Esta en una fraccio de Reggio Emilia (no es un altre poble, sino una part de Reggio, una mica mes a les afores, que sembla un altre poble, pero que comparteixen ajuntament), en una zona tranquil.lissima, envoltada de gespa per tot arreu, les parets son totes de grans vidres, tant les interiors com les exteriors, de manera que tot es pot veure. Tenen un espai grandissims. Sembla una casa, entres i et trobes com un rebedor amb taules i cadires disposades per treballar en grup, que fan servir de menjador (mengen amb estovalles, plats de ceramica, gots de vidre, tot molt cuidat), despres hi ha la cuina on hi treballa una gent molt curosa. Despres tenen les classes, que es comuniquen entre elles. Entres en una classe, super espaiosa i amb mil recursos, puges unes escales que tenen i vas a parar a un espai ambientat en algun tema, com per exemple el mar, amb molts materials relacionats on els infants poden experimentar. Al costat hi ha uns passadissos on hi ha els llits per fer la migdiada o per quan els infants estan cansats, i si baixes les escales de l’altra banda pots anar a l’altra classe.
Bua, m’encanta!!!! Ja us posare fotos mes endavant i fare explicacions mes concretes, sobretot per aquestes mestres que llegiu el blog.

I nit de festa!!! Aquest cop al Corto Maltese, on punxava rumbeta en Julio, un colega de l’Ana. Anda que no!!! Us podeu imaginar com he gaudit, no? Jajajja Quant de temps!!! I hem conegut a mes gent al local. A mes, result que els dijous fan de 00.00h a 01.30h, sagria gratis per Erasmus. I vingaaaaaa! Hem fet una reserva, perque nomes arribar hem anat a demanar tres gots cadascuna per tenir de reserva, i vinga a ballar i a riure!!! I la Roby tambe ha vingut!

Quan hem sortit d’alla ens hem vist amb l’Enrico. L’Anna, l’Alba i la Roby han anat a dormir i la Sandra, l’Andrea, l’Enrico i jo hem anat a la Piazza Verdi, on hem tingut una altra super conversa politica. Jajajaja! Pero ha estat molt be, aquesta vegada. A les 5.30 ja no podiem mes i hem anat a dormir.

1 comentario:

  1. ai no!

    luq he escrit de laltre dia anava x aqi xD!

    me confos de personatge masculi! xD!

    LLuna

    ResponderEliminar